Фани Белнейска: Никой не е повлиявал на мнението ми

Фани Белнейска: Никой не е повлиявал на мнението ми
Фани Белнейска, майката на убитите сестри Белнейски, увери, че тя и съпругът й не се съмняват във вината на Лазар Колев, но настояват цялата истина да излезе наяве. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

Фани Белнейска, майката на убитите сестри Белнейски, увери, че тя и съпругът й не се съмняват във вината на Лазар Колев, но настояват цялата истина да излезе наяве.

Ден след като изненадващо поиска делото да се върне за доразследване, майката на убитите момичета Фани Белнейска обясни мотивите за искането си, което съвпада и с част от исканията на защитата на Лазар Колев.

„Това си е наше лично решение. Защото човек ескалира в определен момент и решава, че нещата не са свършени докрай и трябва да излязат другите двама виновни. Аз съм сигурна, че той (Лазар Колев) не е бил сам. Никой, абсолютно никой не е повлиявал на мнението ми“, каза за bTV Фани Белнейска.

Семейство Белнейски взели решението във вторник вечерта, часове преди заседанието във Върховния съд, последната инстанция, която се очакваше да потвърди смъртната присъда на подсъдимия Лазар Колев.

Фани Белнейска потвърди обяснението, дадено в съда от съпруга й – родителите очаквали Колев да издаде съучастниците си, но той не го направил. Затова семейството решило да поиска връщане на делото за доразследване.

„Искам да кажа едно - никой не ни е купувал, никой не ни е давал пари, никога не бих взела пари, да се унижа по този начин и да го направя. Само това искам да го кажа на всички. Никога няма да унижа себе си и децата си за пари“, каза Белнейска.

Версията за евентуални задкулисни уговорки, направени със семейство Белнейски, изрази по-рано в четвъртък бившият им вече адвокат Иво Найденов.

Той определи действията на родителите на жестоко убитите сестри Христина и Росица Белнейски като „нелогични, предателство и противоречащи на собствените им интереси“.

#Белнейски #дело #Иво Найденов #адвокат #родители #Лазар Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"