Минчев: Кадиев от БСП е слаб актьор с малки шансове за партиен дисидент

Минчев: Кадиев от БСП е слаб актьор с малки шансове за партиен дисидент
Огнян Минчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политологът Огнян Минчев смята, че депутатът от БСП Георги Кадиев разиграва цирк с твърденията си, че го гонят от партията. В понеделник Корнелия Нинова заяви в студиото на Би Ти Ви, че никой не иска оставката на Кадиев в БСП. Тя декларира, че е присъствала на сцената, разказана от Кадиев публично по съвсем друг начин, представяйки се за бунтар и партийна жертва.

"Кадиев е представител на българската енергийна олигархия - и то не само защото е протеже на Румен Овчаров. Да продаваш електричество за десетки милиони - в България това не е бизнес за обикновени хора. Останалото наистина е цирк - тъгата по непосетения парад в Москва на 9 май, вълненията по 90 годишната партизанка Катюша и т.н. Слаб актьор, поради което и с малки шансове за успех в ролята на партиен дисидент. На определен етап е вероятно да напусне Позитано и да заеме устойчиво мястото си на резервната скамейка за политически брокери", коментира Минчев на страницата си във Фейсбук.

Миналата седмица Георги Кадиев оповести, че има искане за оттеглянето му от парламентарната група. Той коментира, че най-чистото решение е тайно гласуване и всеки член на групата да поеме своята отговорност. "Както вече казах, не бива да има никакви опасения, че групата на БСП ще намалее. Ако бъда изключен от групата, същият ден ще подам заявление за напускане на парламента. Макар и избран преференциално и като алтернатива на статуквото в БСП, бях избран като депутат на БСП и няма да бъда независим депутат, заяви Кадиев.

Кадиев твърдеше, че причина да го гонят е негово предложение за разрешаване на предизборна агитация на езици различни от българския, което той еднолично внесе като Законопроект за изменение на Изборния кодекс.

#Огнян Минчев #Минчев #Георги Кадиев #Кадиев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »