Цветанов: България участва в международна операция за над 1 тон кокаин

Цветанов: България участва в международна операция за над 1 тон кокаин
Според министъра не може да се говори за ескалация на поръчковите убийства след убийството в сряда в София на благоевградския бизнесмен Йордан Динов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В момента България участва в международна операция за залавяне на огромно количество кокаин, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„България участва в международна операция за залавянето на над един тон кокаин, в трафика на който е замесен и българин“, каза Цветанов пред БНР.

„Една операция, която е започнала преди два месеца, но все още не е приключила, и затова не се и упоменава. Говорим за количества над 1 тон кокаин, които са съвместно на няколко служби, за голямо съжаление има и българин, който е вътре в цялостната схема“, обясни той.

Цветанов разказа за случай, в който българска проститутка в Холандия е спечелила близо 4 млн. евро за сводника си.

„В едно съвместно разследване с Холандия едно момиче е изведено преди 8 години, 8 години е било подложено на сексуален тормоз. Продавана е като стока, сводникът е спечелил 4 милиона евро“, посочи Цветанов.

Според министъра не може да се говори за ескалация на поръчковите убийства след убийството в сряда в София на благоевградския бизнесмен Йордан Динов.

„Самият факт, че отиваш на уговорена среща сутринта, в себе си носиш 32 000 лева и 5000 евро, не знам какви са били мотивите, за да носиш тези пари толкова рано сутринта и да отиваш на среща с бившия кмет на Благоевград Константин Паскалев. Не бих смятал, че има ескалация, Киро Шкафа беше част от групата на „Наглите“. Той беше извън килията, ако беше в следствения арест, мисля, че щеше да чуе присъдата си“, каза Цветанов.

Според вътрешния министър проблемите с битовата престъпност у нас могат да бъдат решени.

„И законодателството не е адекватно на ситуацията и събитията, които се случват в тези години. Не можеш да извадиш една релса и да я предаде физическото лице, не можеш да отидеш и да обереш котлите, тенджерите, лъжиците и вилиците по тези вили и да отидеш да ги предадеш на пункта и някой да го приеме това като за нормално“, категоричен е Цветанов.

#Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #кокаин #убийство #Йордан Динев #Костадин Паскалев #престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"