Свлачище в Асеновградско блокира 200 души

Свлачище в Асеновградско блокира 200 души
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Свлачище в Асеновградско блокира 200 души. След затварянето на пътя за Асеновата крепост. след затварянето на пътя за Асеновата крепост хорта от селата Лясково, Яврово и Добралък са откъснати от света.

"В три участъка лявото платно е пропаднало в дерето. Забранили сме движението на коли и автобуси. Пускат се единствено линейки. Ситуацията е много тревожна", коментира зам.-кметът на Асеновград инж. Пламен Йончев, съобщава в. "24 часа".

Той призна, че на практика жителите на трите села са блокирани, тъй като няма как да стигнат до Асеновград и Пловдив. Има само един черен обходен път от Яврово за Куклен, по който могат да минават висопроходими автомобили.

За спиране на свлачището и възстановяване на трасето до Асенова крепост са необходими 2 150 000 лв. Още преди 4 месеца, когато започна раздвижването на земната маса, община Асеновград е внесла проект в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Сумата все още не е отпусната. Преведени са 915 000 лева за свлачището край кв. "Горни Воден", чието укрепване започна от вчера (1 юни).

#свлачище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"