Сакскобургготски: Мечтая да не говорят за българското като за нарицателно

Сакскобургготски: Мечтая да не говорят за българското като за нарицателно
Церемония по връчването на наградите на националните победители в "Цветна олимпиада". На снимката: Симеон Сакскобургготски, БГНЕС
A A+ A++ A

Когато подписах присъединяването на България към Европейския съюз го посветих на младите, заяви Симеон Сакскобургготски, който връчи награда на деца-национални победители в "Цветна олимпиада" 2014/2015. Децата се състезаваха по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

"Чудесни, знаещи младежи, бих ви помолил да се амбицирате, да постигнете мечтата ми - като се говори за нещо българско, да не е нарицателно, а напротив - да се види, че българското е нещо чудесно, че сме хора, които можем и трябва да се гордеем с Отечеството си", каза Сакскобургготски.

Церемонията бе съпроводена и от празничен концерт по случай Международния ден на детето – 1 юни, с участието на детския радиохор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката. Певицата Елица Тодорова отправи специален поздрав към децата, като заяви, че те са най-голямото вдъхновение. "В детските очи виждам блясък, който ме кара да творя с още по-силно желание", каза тя.

Източник: БГНЕС

#Симеон Сакскобургготски #Сакскобургготски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »