Агенция "Митници" проверява "Лукойл"

Агенция "Митници" проверява "Лукойл"
Вальо Танов, кадър: Нова ТВ
A A+ A++ A

Агенция "Митници" е започнала ревизия в "Лукойл Нефтохим" след изнесените от лабораторията на експремиера Иван Костов данни, че рафинерията е ощетила хазната с 1 млрд. лева.

Танов обясни в ефира на Нова ТВ, че ревизия трябва да се направи и от страна на Националната агенция за приходите (НАП), а също и да се назначи одит, който да анализира резултатите от ревизиите на НАП и митниците в дружеството.

"Тогава ще се отхвърли или потвърди тезата на Иван Костов. Само с данни от едно от двете ведомства - НАП или "Митници", не може да бъде направен точен извод", обясни той.

През април 2013 г. агенция "Митници" установи нарушения в данъчен склад на "Лукойл", чиито лиценз преди това бе отнет, но впоследствие върнат от съда. Митниците отнеха лиценза на базата, която осигурява доставката на гориво до София, след като установиха, че средствата за измерване и контрол в данъчния склад не отговарят на изискванията.

Шефът на агенция „Митници” Ваньо Танов от няколко дни буквално нощува на границата. Той отиде да провери граничен пункт „Капитан Андреево”, където няколко дни имаше огромно струпване на тирове.

#Вальо Танов #Лукойл #проверка #Агенция "Митници" #Националната агенция за приходите #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"