Бойкот на изборите в Италия

Бойкот на изборите в Италия
A A+ A++ A

Избори за глави и членове на областни съвети се състояха в неделя, в седем големи италиански региона - Венето, Тоскана, Лигурия, Умбрия, Марке, Кампания и Пулия. 

Според вътрешното ведомство, което изпълнява функцията на централна избирателна комисия в страната, средната избирателна активност е била малко над 50%, което е почти

10% по-ниско в сравнение с предишните регионални избори

Според предварителните резултати, кандидатите на управляващата Демократическа партия (ДП) водят в Пулия, Тоскана и Кампания, докато в Лигурия основната битка се разгръща между кандидатите на опозиционната "Напред Италия" (Форца Италия) на бившия премиер Силвио Берлускони и Движението "5 звезди" на блогъра Бепе Грило.

Във Венето, както се очакваше,

побеждава действащият губернатор от "Северна лига" Лука Дзая 

Обявяване на окончателните резултати се очаква по-късно днес, след преброяването на гласовете. 

Според първоначалните данни управляващата Демократическа партия е спечелила в три региона - Пулия, Тоскана и Кампания. В Лигурия е победила партията на Берлускони.

Заедно с гласуването на регионалните избори, имаше и местни избори в почти хиляда града, включително в централни като Венеция, Арецо и Агридженто (Сицилия). Ако кандидатите за кметове нe получат повече от 50 на сто от гласовете, след две седмици е предвиден балотаж.

#Италия #избори #Силвио Берлускони #Форца Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"