Адвокат: Поведението на родителите на сестри Белнейски е предателство

Адвокат: Поведението на родителите на сестри Белнейски е предателство
Според адвокат Найденов по всяка вероятност решението на семейство Белнейски е повлияно от задкулисен разговор или уговорка. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

Решението на родителите на сестри Белнейски да искат преразглеждане на делото срещу Лазар Колев, който беше признат за виновен за убийството на двете момичета, е „неестествено“ и „предателство“, смята бившият адвокат на семейството.

„Поведението на родителите на убитите сестри Белнейски е нелогично и неестествено. То е предателство не само към мен, но и към следователите по случая, към прокуратурата, която изнесе тежестта на делото срещу Лазар Колев. Това е предателство към хората, които подкрепиха родителите в тежката битка, както и към обикновените граждани, които искат да знаят, че има справедливост“, каза пред bTV вече бившият адвокат на семейство Белнейски - Иво Найденов, по повод обрата по делото, настъпил в сряда.

В сряда Фани и Стоимен Белнейски поискаха от Върховния касационен съд делото за жестокото убийство на децата им да бъде върнато за доразследване.

Те се отказаха и от услугите на Найденов. Желанието на родителите изненада както защитата, така и прокуратурата, тъй като делото за убийството на Росица и Христина е на последната права.

Според адвокат Найденов по всяка вероятност решението на семейство Белнейски е повлияно от задкулисен разговор или уговорка.

„Някой с някого се е срещнал, някой на някого нещо е казал. Но този съвет е неправилен съвет. Жалко е, ако нещо се е договаряло, но как да се обясни фактът, че искането на родителите съвпадна с това на защитата на Лазер Колев? Фани буквално наля вода в мелницата на защитата“, добави юристът.

В сряда Стоимен Белнейски обясни пред журналисти, че са очаквали Лазар Колев да посочи кой е неговият съучастник.

След като това не се е случило, родителите решили да поискат връщане на делото. Според бившият им адвокат Найденов обаче това решение не е в техен интерес.

„Ако се забави делото или спрямо Колев се върне в начален стадий и след 1 година то не е приключило, той ще трябва да бъде освободен“, коментира адвокатът.

И допълни, че разследването по случая за жестокото убийство продължава и то по никакъв начин не пречи на делото срещу Лазар Колев.

„То не налага да се тръгва от нулата. Досега беше установено безспорно какво е участието на Лазар Колев. Наистина, три години делото буксуваше, но е факт, че то беше на финалната права“, коментира и репортерът на bTV Мариета Николаева, която следеше процеса.

По думите й родителите винаги са настоявали за възможно най-бързото приключване на делото.

#Белнейски #дело #Иво Найденов #адвокат #родители #Лазар Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »