Преходно правителство няма да има, категоричен бе Груевски

Преходно правителство няма да има, категоричен бе Груевски
Никола Груевски Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Македонският премиер Никола Груевски категорично отхвърли възможността за съставяне на преходно правителство за изход от политическата криза.

"Социалдемократическият съюз трябва да разбере, че избор на министри и правителство става след провеждане на избори и чрез подкрепа от мнозинството от народа. Това е същността на демокрацията", каза Груевски, цитиран от БГНЕС.

Премиерът обясни, че с голямо внимание следи всички спекулации, които се тиражират от опозицията и близките до тях медии.

"Понякога се чудя на техните спекулации и създаване на нереални амбиции и очаквания. Питам се как да отговоря. Ако отговоря сериозно някой може да приеме, че има някаква истина за създаването на преходно правителство, където премиерът и министрите ще бъдат избрани от СДСМ. Ако отговаря с усмивка отново може да бъде неправилно разбран и поради тази причина ще кажа: СДСМ трябва да разбере, че избор на министри и правителство става след провеждане на избори и чрез подкрепа от мнозинството от народа", подчерта Груевски.

Във вторник на специална мисия за търсене на изход от кризата идва еврокомисаря по разширяване Йоханес Хан. Той се очаква да проведе среща с основните политически лидери на страната.

#Никола Груевски #Груевски #Македония #СДСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"