Бебе от Пазарджик почина след жесток побой

Бебе от Пазарджик почина след жесток побой
Снимка: nmd.bg
A A+ A++ A

40-дневно бебе почина в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, предаде БГНЕС. Сайтът trafficnews.bg съобщава, че детето издъхнало след жесток побой през нощта.

Момиченцето е от Пазарджик и е било закарано в спешно отделение на местната болница в събота по обед. Местните лекари установили, че състоянието му е много тежко. В болницата няма на разположение детски неврохирург, а рентгеновата снимка показала счупване на черепа. Бебето било транспортирано в Пловдив, където, обаче, починало.
Семейството на детето е обяснило, че бебето е паднало от леглото, след като по-голямото дете в семейството - момче на година и половина, го дръпнало за ръката. Травмата може да е получена след подобен инцидент, но може и да е в резултат от удар, заради което медиците са сезирали полицията.

Семейството е от ромския квартал на Пазарджик "Изток". Предприети са полицейски действия по изясняване на случая- огледи и разпити на свидетели. Вероятно се касае за насилствена смърт и ако аутопсията докаже, че върху новороденото е упражнено насилие, ще бъде образувано дело за предумишлено убийство. В такива случай най-вероятният извършител е един от двамата родители.

#Пловдив #Пазарджик #бебе #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници