Петима човека се изгубиха в района на хижа "Рай"?

Петима човека се изгубиха в района на хижа "Рай"?
Хижа "Рай"
A A+ A++ A

Получен е сигнал за петима души, с които близките им не могат да установят връзка в района на Райското пръскало, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българският червен кръст (БЧК).

Сигналът е подаден от майката, след като тя е загубила връзка с двама братя, излезли със съпругите си и едно дете. Връзката с тях е загубена в района на хижа "Рай". Последно те са се чули 20:00 ч. снощи и е логично техните близки да бъдат притеснени.

От ПСС информираха, че там връзката с мобилните оператори е прекъсната и затова няма връзка с тях. Възможно е семейната група туристи да са отседнали в някой от хотелите в района, тъй като е малко вероятно да се изгубят, ако следват пътеките и указанията.

Планинските спасители апелират и обръщат специално внимание на това хората да не тръгват неподготвени в планините, защото зачестяват все повече случаите на безотговорност в планината.

От ПСС предупреждават туристите да бъдат винаги екипирани с нужните дрехи и аксесоари за планински условия. Телефоните на ПСС са 02/9632000 и 088 1470.

Информация за обстановката в планините може да намерите ТУК.


#планина #туристи #туризъм #хижа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"