Търг започва с 400 000 евро за графити на Бенкси (СНИМКИ)

Търг започва с 400 000 евро за графити на Бенкси (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Една от най-известните работи на най-популярния графити художник Банкси ще бъде представена на търг в Париж, обявен за 1 юни. Стартовата цена на творбата варира от 400 000 до 600 000 евро.

Става дума за "Мълчаливо мнозинство", което художникът бе изрисувал върху товарен фургон с 10-метрова дължина. Тайнственият автор, известен със своята инкогнитост, я нарисувал през 1998 г по време на музикален фестивал.

"Банкси попита може ли да използва една от страните на нашия камион като голямо платно. Истинският смисъл на "Мълчаливо мнозинство" е да изобрази апогея на купона и хип-хоп сцените от онова време", сподели собственикът на нарисувания автомобил.

Върху фургона са изобразени няколко човека във военни униформи, които се хвърлят в атака. Те носят жълта надуваема лодка, в която седи диджей с пулт и музикална колонка, а във въздуха се виждат вертолети. Върху картината има и няколко надписа: "Не си струва да се надяваш много на мълчанието", "Един силен звук - и започва", "Мълчанието е чупливо нещо".

Банкси вече има няколко работи, продадени на търг, една от тях бе продадена за неочаквано високата цена от 1,87 млн долара при стартова цена от 250 000-300 000 долара.

Смятам за един от най-ярките представители на световното "изкуство на улицата", Банкси е известен с това, че никога не анонсира появата на своите работи, много малко хора са виждали лицето му, а личността му не е установена. /ДД

#Париж #търг #графити #Банкси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »