Гаф: Министерството на туризма рекламира България с лов на мечки и риболов на сьомга

Гаф: Министерството на туризма рекламира България с лов на мечки и риболов на сьомга
A A+ A++ A

Министерството на туризма рекламира България като дестинация за лов на мечки гризли и риболов на сьомга. В брошури на английски език, раздавани по време на фестивала „Зелени дни” са били поместени точно тези снимки. Това сигнализират от сдружението за дива природа "Балкани", съобщава БНР.

Снимка на брошурата започна да се разпространява във вторник в социалните мрежи, като от Сдружението за дива природа „Балкани”.

На завършилия в неделя фестивал в София "Зелени дни" е разпространявана рекламната брошура за лов и риболов на английски език наред с други рекламни материали.

"Още с първите три снимки забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите", подчертават от сдружение Балкани. Мотивите им са, че освен снимките от американски сайтове е направен гаф с реклама за лов на мечки, а мечката е защитен вид и ловът й се санкционира у нас с до три години затвор.

От неправителствената организация подчертават, че често има подвеждаща реклама за лов на мечка и дива котка в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира такава информация.

От Министерството на туризма потвърдиха, че има такава информация и обещаха до края на деня да вземат отношение по скандала.

#туризъм #реклама #Министерство на туризма #мечка #риболов #сьомга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"