Марадона за ФИФА: Игрална площадка за корупция

Марадона за ФИФА: Игрална площадка за корупция
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Легендата на световния футбол Диего Марадона определи ФИФА като "игрална площадка за корупция". Бившият футболист и настоящ треньор за пореден път публично нападна Сеп Блатер, наричайки го "диктатор".

Световният шампион през 1986-та година говори пред "Daily Telegraph", че предприятието, което трябва да взима важните решения във футбола се превърнало в площадка за корупция и добавя, че откакто Блатер е на власт, ФИФА е срам и позор и провокира у хората смущение.

Марадона сравнява Блатер със стар мафиотски гангстер, който по някакъв начин продължава да ръководи организацията, вместо да е в затвора.

Думите на аржентинеца идват само дни, след като и Луиш Фиго скочи на Блатер преди изборите за президент на ФИФА на 29 май. Бившата португалска футболна звезда Луиш Фиго оттегли кандидатурата си за президент на ФИФА, като заяви, че не вижда смисъл да участва, тъй като изборният процес е направен така, че да "дава абсолютната сила на един човек", визирайки настоящия шеф на централата Сеп Блатер.

"Видях с очите си президенти на федерации, които един ден сравняваха ръководството на ФИФА с дявола, а след това оприличиха същите тези хора с Исус Христос", заяви Фиго.

По-рано стана ясно, че висши чиновници от ФИФА са били арестувани в Цюрих именно по обвинения в корупция.

#Диего Марадона #ФИФА #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »