Бюлетините за местния вот ще се печатат в Румъния?

Бюлетините за местния вот ще се печатат в Румъния?
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бюлетините за местния вот да бъдат отпечатани в Румъния. Такова предложение са направили от Реформаторския блок. Това съобщи депутатът от опозицията и основен автор на настоящия изборен кодекс Мая Манолова в кулоарите на парламента.

До това предложение се е достигнало, след като през миналата седмица от БНБ са изпратили писмо до председателя на НС Цецка Цачева, в която я уведомяват, че печатницата на Централната банка не може да се справи с печатането на  изборните книжа поради големия брой различни видове бюлетини.

Това принуди Цачева да събере в своя кабинет представители на всички парламентарно представени партии, за да се търси решение на проблема.

„Едно от предложенията е било бюлетините да се печатат в печатница в Румъния и то е дошло от Реформаторския блок“, каза Манолова и призна, че тази идея й допада, въпреки че вероятно някои хора ще се почувстват засегнати на национална чест, че в България и бюлетините не можем да си отпечатаме.

По-рано лидерът на парламентарната група и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че няма да има промени в Изборния кодекс в "12 без 5".

#бюлетини #Румъния #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"