Жители на Сопот блокираха Подбалканския път, частен съдебен изпълнител влезе в общината

Жители на Сопот блокираха Подбалканския път, частен съдебен изпълнител влезе в общината
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жители на Сопот излизат на протест като блокираха в 12 часа подбалканския път Бургас-София. Причина за недоволството на хората е подготвяната разпродажба на общинско имущество, за да бъде погасен част от дълга на общината от 4 и половина милиона лева към фирмата, изградила пречиствателната му станция.

Манол Атанасов, председател на Инициативния комитет на стачкуващите поясни, че хората излизат на улицата, заради  и протакането на отпускане на безлихвен заем от държавата,  който да покрие дългът на общината, съобщава агенция „Фокус“.

Преди две седмици, по молба на кмета, публичният търг беше отложен. Беше подписано споразумение, според което до днес на фирмата, построила пречиствателната станция на подбалканското градче, трябваше да се преведат парите.

В 11 часа започна публичната продан на имущество на община Сопот, заради невърнатия все още заем на общината към компанията, построила пречиствателната станция, съобщава БГНЕС.

Още след началото на търга е имало несъответствия между описаното и наличното имущество. По описа единствената намерена вещ е била окачена на стената електрическа печка за отопление.
 
Има сигнал че през нощта са изнесени компютрите на общината и са внесени други. Сериозните липси създадоха проблеми още в началото на търга.
 
Кметът Тодор Личев показа протокол, според който всичко си е на мястото, но не пожела да остане по време на разпродажбата.

По време на търга търновският бизнесмен Николай Малаков, който вече е закупил хлебозавода по същия търг за същия заем, купи, без да има конкуренция кметския стол на община Сопот.

Малаков плати 74,15 лв. и обяви, че ще издигне от него паметник на глупостта, символизиращ състоянието на община Сопот, а самия стол после ще подри на общината.

На 12 май десетки хора се събраха пред кметството в Сопот и не позволиха частен съдебен изпълнител да обяви за разпродажба общинското имущество. Кметът и частният съдебен изпълнител се договориха за отсрочка, като общината се надява на безлихвен заем от държавата, за да погаси задълженията си.

#Сопот #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници