Бедственото положение в Мездра остава, десетки къщи под вода

Бедственото положение в Мездра остава, десетки къщи под вода
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедственото положение в община Мездра продължава и днес (25 май), след като в неделя вечер гръмотевична буря с пороен дъжд и градушка удари града и съседните села. Вече е възстановено движението по жп линията Мездра-Враца, по Международния път Е-79 и пътя през Искърското дефиле, където се активизираха свлачища и каменопади.

Припомняме, че през миналата нощ потоп удави Мездренската община и нанесе поражения по инфраструктурата.

Край село Моравица в участъка Мездра-Враца кален порой блокира десетки автомобили, които бяха изтеглени от службите за безопасност. Десетки къщи и обществени сгради са наводнени, детската градина "Мир" в понеделник остана затворена.

Река Боденска беше бетонирана по европроект за над 1 млн. лв., но тя продължава да носи бедствие. В село Боденец пък падна подпорна стена и две къщи са готови да рухнат върху пътя.

Три са язовирите, които биха създали проблеми на община Мездра. От неделя два от тях се изпускат контролирано заради високи нива.

Над 100 противоградни ракети са били изстреляни, за да се предотвратят по-големи щети във Врачанска област, съобщи Мирослав Комитски, зам.-областен управител на Враца. Той допълни, че вече е сформирана комисия за описване на щетите, която е на място и е започнала описа. По думите на Комитски се оглеждат щетите по частни домове, пораженията от падналата градушка, като в най-скоро време ще стане ясен техният размер.

#Мездра #река #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"