Полицията разбра кой стои зад профила на Пейо Яворов във Фейсбук

Полицията разбра кой стои зад профила на Пейо Яворов във Фейсбук
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Човекът зад Facebook профила на Пейо Яворов, който пожела успех на зрелостниците вечерта преди матурата, е локализиран от полицията, но разследването все още продължава. Според просветния министър проф. Тодор Танев, това не е служител на министерството, а е студент.

Полицейската акция срещу пожеланието на виртуалния Пейо Яворов за успех часове преди матурата по български език и литература вече има резултат – установените нарушители и подсказвачът Яворов не са от просветното ведомство.

В същото време, в образователното ведомство са събрани рекорден брой пищови на учениците, които са хванати да преписват. "Наказателната група" на министерството, командирована за квестори в Кърджали, е с най-голям брой хванати преписвачи. Събрани са три пазарски чанти с пищови.

Изпускане на пищова, скрит втори телефон или неговото позвъняване – това най-често е издавало преписвачите.

Но на тази матура най-голяма заслуга за тяхното хващане имали камерите – те показвали неспокойното поведение на учениците и дисциплинирали квесторите да са по-стриктни.

Рекордният брой хванати пищови показват и друго – освен бизнес с отговорите на матурата, има бизнес и с пищовите.

Учениците, чиито работи са анулирани, могат да се явят на поправителен изпит в края на август или през следващите години.

#Тодор Танев #литература #матури #Пейо Яворов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »