Борба между две крила на ДПС вдига напрежението в община Гърмен, твърди реформаторът Атанас Атанасов

Борба между две крила на ДПС вдига напрежението в община Гърмен, твърди реформаторът Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Борба между две крила на ДПС преди местните избори вдигат напрежението в община Гърмен, када в ефира на Би Ти Ви председателят на вътрешната комисия в парламента и депутат от Реформаторския блок Атанас Атанасов. Според  него битката за кметското място е между настоящия градоначалник Минка Капитанова и бившия Ахмед Башев.

Да не би циганите от вчера да крадат

или къщите да са незаконно построени вчера? Там тлее напрежение в ДПС. Има двама кандидати – настоящият кмет  Минка Капитанова и бившият Ахмед Башев. Поводът е ясен – музиката е била висока, причините са дълбоки. Тази  госпожа (Капитанова – бел. ред.) да я попитам - накрая на мандата ли се сети, че са незаконни? Проверил съм на  терен – всички са наясно, че битката кой да вземе гласовете води до ескалиране на напрежението. Кражбите,  ненаказуемостта, бездействието на полицията са с години. Действията на полицията последните дни са енергични, а  преди това ясно ги е нямало. Нека да се провери защо”, заяви Атанасов.

По думите му

такъв тип конфликти не са само в Гърмен:

„Локалността на конфликта се определя от този политически предизборен привкус. Нека да бъдат изобличени тези, които зад кулисите ескалират тези конфликти, за да ги използват политически. Законът не се прилага еднакво спрямо  всички, прилага се конюнктурно в зависимост от интересите. Да се намери кой стои зад това и да се понесе  политическата отговорност”.

Атанасов призова проблемите да не се делят проблемите по етнически признак и ДПС да бъдат политически наказани на изборите: „Това пак е предизборен привкус. Интересите пречат законът да не се прилага. Откакто ДПС започна агресивно да купува гласове в ромските общности, започнаха там да избуяват проблемите. Само от избори на избори там се инвестират пари, които преди това се крадат от обръчите от фирми. Основно

ДПС са виновни за положението на ромската общност –

вкараха ги в собствената си мрежа от зависими хора”.

По темата за съдебната реформа Атанасов открои двете партии антиподи – „Атака”, която е против всичко, и ДПС,
която не иска промяна на статуквото. „ДПС има най-голямо влияние в съдебната система, имат свои инсталирани хора на всякакви позиции.

БСП трябва да проумее, че заставайки твърдо на опозиционната линия по промяна на Конституцията, обслужват интереса на ДПС. От друга страна, вдигат цената на отцепниците от тяхната партия - АБВ".

#Конституция #АБВ #Гърмен #Атанас Атанасов #Реформаторите #ДПС #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"