Борисов: Средствата за култура са увеличени максимално

Борисов: Средствата за култура са увеличени максимално
Снимка: МС
A A+ A++ A

Средствата за подкрепа на духовността и културата в момента са увеличени максимално. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалното си посещение в Рим.

"Тази година са предвидени около 67 милиона лева. Опитваме се да помагаме и мисля, че ако с този темп се ремонтират църкви и се строят нови, много скоро няма да има какво да ремонтираме“, отбеляза премиерът Борисов.

Той посочи, че 20 милиона лева са отделени за ремонт на храм-паметника "Св. Александър Невски".

По думите му основата на храма е много тежко компрометирана. "Това са огромни пари, които ще дойдат само от бюджета на държавата”, каза министър-председателят.

Борисов отбеляза, че ще продължат да се отделят и допълнително средства, за да се разкрива богатството на българската история и традиции.

До края на месеца ще бъде открит и Националният музеен комплекс „Квадрат 500“, в който ще бъдат изложени най-добрите експонати на художественото изкуство в страната ни.

Борисов не пропусна да коментира и въпроси свързани с пътната инфраструктура. Той обеща, че до 15 юли ще има достатъчно добра магистрала до Пловдив.

По думите му всички места, които имат необходимост да бъдат ремонтирани – ще бъдат.

„Аз всеки петък тръпна да видя какви са опашките, защото асфалта не се яде, ама виждате какво се случва всеки петък”, подчерта Бойко Борисов.

По време на посещението на Борисов в Рим, той обеща също, че държавата ще направи необходимото, за да върне частица от мощите на Свети Кирил в България.

Премиерът поздрави и всички българи по повод 24 май, чрез профила си в социалната мрежа Facebook.

Борисов и водената от него делегация присъстваха на молебен по случай Деня на българската просвета и култура в църквата „Св. Павел“ в Рим, отслужен от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. 

#култура #24 май

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"