Юнкер нарече Виктор Орбан "диктатор"

Юнкер нарече Виктор Орбан "диктатор"
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нарече унгарския премиер Виктор Орбан „диктатор" в петък, при пристигането му на срещата на върха на ЕС в Рига, пише ЕUbusiness.

„Унгарците говорят прямо относно тежките въпроси. Ние не обичаме да увъртаме. Ние сме откровени хора", коментира Орбан по време на посещение в Европейския парламент в Страсбург по-рано през седмицата на фона на бурни протести. Десният Орбан разгневява и вбесява своите партньори от Европейския съюз в продължение на години със своите безцеремонни коментари относно най-чувствителните теми, които са присърце на европейските леви и центристки партии.

Все пак, в петък Юнкер не му е останал длъжен, отбелязва изданието. „Привет, диктаторе", бил чут да казва Юнкер на Орбан от отразяващите репортери.

Репортери са казали, че не са могли да чуят какво е заявил Орбан в отговор на Юнкер, ако изобщо нещо е казал, като шефът на ЕК бил в явно игриво настроение при посрещането на лидерите на държавите от ЕС заедно с Доналд Туск и латвийския премиер Лаймдота Страуюма.

От кабинета на Юнкер заявиха, че не са чули какво е казал на унгарския премиер.

В Страсбург в понеделник Орбан настоя, че Унгария има пълното право да ограничи притока на имигранти, след като хиляди хора с лодки се опитват да влязат в Европа през Средиземно море.

#Жан-Клод Юнкер #Европейска комисия #Виктор Орбан #Унгария #Доналд Туск #ЕС #ЕК #Рига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници