Прокуратурата не е искала ексхумация на 6-годишния Петьо

Прокуратурата не е искала ексхумация на 6-годишния Петьо
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Пазарджик не е искала ексхумация на 6-годишното дете, блъснато от кола в Панагюрище, заявиха от там по повод на публикации.

Според наблюдаващия прокурор за разкриване на обективната истина по делото не се налага извършване на ексхумация.

По случая се води интензивно разследване. Обвиняемият Цветан Деянов Пъков е с мярка за неотклонение "Задържане под стража", а наблюдаващият делото прокурор не е отстраняван или сменян, уточняват от държавното обвинение.

По-рано днес в местни електронни издания се появиха съобщения, че прокуратурата е поискала тялото на 6-годишния Петьо да бъде ексхумирано. В деня, в който се навършиха 40 дни от смъртта момчето, пометено от джипа на бизнесмена Цветан Пъков, бащата на момчето – Петър Гевечанов, разказа пред медиите, че в епикризата не били описани травмите по тялото на Петьо след катастрофата и това според обвинителите можело да даде основание бизнесменът да бъде пуснат на свобода.

"Искали да видят какво е повредено. На детето гръбнака му е счупен, органи са сплескани, крайници. Нали е направена аутопсия, защо трябва сега да ровят отново”, разсъждава почерненият родител.

В семейството са категорично против такава процедура.

Снощи панагюрци отново се събраха за траурно шествие в памет на загиналото дете.


#Панагюрище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »