Димо Гяуров: НСО е превърната в скъпо платен слугинаж

Димо Гяуров: НСО е превърната в скъпо платен слугинаж
Димо Гяуров, Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров заяви, че шефът на НСО трябваше вече да си е подал оставката, след като служителите му пуснали човек зад гърба на премиера.

„При Ахмед Доган гафът бе голям, а сега този с Бойко Борисов не е по-малък. Каквото и да обяснява шефът на НСО, че мъжът е бил под контрола на гардовете, не ми звучи сериозно. Обясненията му са не искам да ги коментирам”, каза Гяуров пред Би Ти Ви.

Според него НСО се е превърнала в един скъпо платен слугинаж.

„Говорим за безплатни автомобили, безплатни шофьори, които изпълняват и чисто битови функции”, каза още Гяуров.

В сряда малко преди началото на конференция, посветена на усвояването на еврофондовете, близо до Борисов се появи добре облечен, но неадекватен човек. Той размаха монета и започна да обяснява, че на нея не пишело Република България, а България, което било пропуск.

Това шокира присъстващите, които се чудеха къде е охраната. Малко след това той бе отведен от президиума от служителите на НСО.

На същия ден Законът за НСО скара депутатите, които цял ден разгорещено дебатираха предлаганите законови промени в спецведомствата. С гласовете на ГЕРБ и ДПС законът мина.
С проекта на Закон за Национална служба за охрана се предлага да бъдат регламентирани цялостно правомощията, принципите и дейността на Национална служба за охрана, статутът на нейните служители, взаимодействието с други държавни органи и организации, отчетността и контролът върху службата.

#Димо Гяуров #Гяуров #НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »