Строят нов Студентски град край Лозен?

Строят нов Студентски град край Лозен?
Председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев ще предложи нов Студентски град да бъде построен в близост до село Лозен. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев ще предложи да бъде построен нов Студентски град в близост до село Лозен.

„Има подходящ терен около Лозен за построяването на нов Студентски град чрез средства от оперативните програми или чрез публично-частно партньорство“, заяви проф. Ваньо Митев, който е и ректор на Медицинския университет в София, цитиран от БТА.

Митев възнамерява да представи това свое предложение на заседанието на Съвета на ректорите, което ще се състои на 5 април от 11 ч. в УНСС.

Проф. Митев уточни, че не е обсъждал предложението с Управителния съвет на Съвета на ректорите.

„На заседанието ректорите ще обсъдят мерките за подобряване на обществения ред в Студентския град в София. Поканени са министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и председателят на парламентарната образователна комисия Огнян Стоичков“, съобщи проф. Митев.

По думите му главният архитект на София Петър Диков заедно с други специалисти трябва да обсъдят къде има и друг подходящ терен за построяването на нов Студентски град.

„Този, който строи, трябва да плати цената на земята, която ще ползва, както и да се установи колко ще струват блоковете за студентските общежития и след колко години ще могат да останат изцяло за държавата или за общината“, коментира още проф. Ваньо Митев.

Според него Столичната община може да намери и друг подходящ терен, който да е толкова голям, за да побере сегашните 51 блокове с общежитията от Студентския град.

На новия терен може да се построят и още нови блокове чрез публично-частно партньорство, смята председателят на Съвета на ректорите.

#проф. Ваньо Митев #Митев #Студентски град #Лозен #Петър Диков #главен архитект на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"