Обявен за издирване мъж посегна на катаджия

Обявен за издирване мъж посегна на катаджия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

38-годишен мъж посегна на полицай от "Пътна полиция“ в Стара Загора. Причината за инцидента е опитът на униформения да състави акт на нарушителя. Оказало се обаче, че мъжът има и други провинения и е обявен за общодържавно издирване.

В сряда (20 май) около 19:45 часа на улица "Ген. Гурко“ в Стара Загора екип на "Пътна полиция" е бил на мястото заради неправилно паркиран автомобил.

Полицаите започнали да съставят акта за нарушение, когато от ресторант в близост излязъл криминално проявеният и обявен за общодържавно издирване мъж. Той е влязъл в спор с тях и се е опитал да им попречи да извършат задълженията си.

Когато полицаите се опитали да употребят сила и да му сложат белезници, той нанесъл с глава тежък удар по лицето на един от полицаите. Служителят на реда се оказал с разкъсно-контузна рана на дясната вежда.

Мъжът е тестван за алкохол и уредът е отчел 1,33 промила. Той е задържан за 24 часа.

Криминално-проявен се е оказал и водачът на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. Дирекцията на МВР в Стара Загора проверява дали полицейските служители са действали законосъобразно при опита за задържането на въпросното лице.

 

#катаджия #мъж #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »