Станишев в кампания за втори мандат като лидер на ПЕС

Станишев в кампания за втори мандат като лидер на ПЕС
Сергей Станишев Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Българският евродепутат и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев води активна кампания, след като обяви, че ще се кандидатира за втори мандат, въпреки загубата на евроизборите миналата година.

Станишев обяви във Фейсбук, че ще се радва на коментари, критики и предложения, а политическата му цел била ПЕС да спечели европейските избори през 2019 г. и да излъчи следващия председател на ЕК.

Според  него за 4 години ПЕС постигнала много: "Заради ПЕС Европа днес има Инвестиционен план за 315 млрд. евро. По инициатива на младежите социалисти започнахме кампанията за Младежката гаранция. Днес тя вече е факт и 6 млрд. евро ще помогнат на хиляди млади хора да намерят работа. По идея на ПЕС европейските граждани за първи път гласуваха директно за председател на Европейската комисия. Спомням си с много емоция вдъхновяващата кампания на Мартин Шулц", написа Станишев.

На 12 и 13 юни в унгарската столица Будапеща е конгресът за избор на лидер на ПЕС.

Станишев ще изкара втори пълен мандат начело на ПЕС, ако го оглави пак. Той застана начело европейските социалисти при предсрочното оттегляне на дългогодишния им водач Пол Нируп Расмусен през ноември 2011 г., а година по-късно на редовен конгрес бе преизбран за президент.

#Сергей Станишев #Станишев #ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »