Волен Сидеров: САЩ създадоха албанския тероризъм, за да разбият Югославия

Волен Сидеров: САЩ създадоха албанския тероризъм, за да разбият Югославия
Волен Сидеров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това, което сега наблюдаваме в Македония, е част от една много дълга геополитическа игра. Албанският тероризъм бе създаден от американски емисари - Ричард Холбрук, Джеймс Пардю и т.н. Даже Пардю бе изгонен от македонския премиер Любчо Георгиевски за груба намеса във вътрешните работи на страната, после дойде посланик у нас. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю за "24 часа".

"В класификацията на ЦРУ и Държавния департамент албанските формирования първо се водеха терористични организации. Британският вестник “Гардиън” дори излезе със заглавие “Защо ние финансираме тези гангстери?” И в един момент те бяха обявени за борци за свобода, САЩ започнаха да ги подпомагат с пари, оръжия и инструктори", коментира Сидеров.

Според Сидеров, тогава САЩ имали интерес да създадат огнища на нестабилност в Европа, да разбият бивша Югославия, която се приемаше като съюзник на Русия, и да създадат изкуствената държава Косово.

"Забележете – в Косово днес се намира “Бонстийл” - най-голямата военна база на САЩ в Европа. Не е случайно и това, че само на няколко десетки километра от тази база станаха престрелките в Куманово", каза Сидеров.

#Македония #САЩ #Косово #Волен Сидеров #Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"