Супергерои на четири колела обикалят из улиците на София

Супергерои на четири колела обикалят из улиците на София
A A+ A++ A

Всеки ден по улиците на София сноват стотици коли. Някои са бързи, други са луксозни, трети са икономични. Една от тях обаче се откроява в общия поток, защото е малко по-различна.

Въпросният автомобил не се движи със скоростта на светлината, не се зарежда с уникално гориво и не е лимузина. Просто от него надничат супергерои. Става въпрос за Dr. Mundo, Jinx, Victor, Singed, Garen, Cho Gath, Vi, които на феновете на нашумялата компютърна игра League of Legends са добре известни.


Горд собственик на автомобила е Михаил Янков. Той ни разказва как от обикновено возило колата му се е превърнала в произведение на изкуството.

Причината!

Миналата година август месец градушка с размерите на топка за тенис се изсипа над София. Много автомобили се оказаха със счупени стъкла и огънати ламарини. Колата на Мишо не прави изключение. Когато отива при майстор обаче, за да й възвърне представителния вид с майстора решават да направят нещо друго. Така се ражда идеята върху колата да изникнат образите на героите от компютърната игра. 



Защо точно League of Legends?

Идеята именно героите от компютърната игра да се появят върху колата е на Мишо. Той е IT специалист и като такъв животът му е пряко свързан с компютрите. Освен заради работата си той обича и да играе, а една от любимите му игри е точно тази. 


Какво е предназначението на колата?

Мишо споделя, че хобито му е именно колата му. „Обичам да си ровичкам по нея“, казва той. Това е и причината да не я държи в някой гараж, а да я разхожда по улиците. По думите му има и други хора, които са направили колите си произведения на изкуството, но те предпочитат да ги пазят на закрито. За разлика от тях, той обича да се радва на автомобила си, като постоянно му хрумват нови идеи как да го подобри.

Освен всичко това Мишо има и идея да използва колата си, за да зарадва абитуриентите. По думите му има доста момчета и момичета, които ще се радват да се появят на бала си с нестандартно возило. Дори вече е имал няколко запитвания на Фейсбук страницата си. А най-хубавото за дванадесетокласниците е, че не трябва да мислят за шофьор, защото тази роля ще играе именно Мишо.

Как е постигнат ефектът?

Техниката, с която героите се появяват върху автомобила се нарича аерография. Тя позволява буквално да бъде изрисуван всеки един предмет от нашето ежедневие. За да се постигне желаният ефект се използва малък уред наречен аерограф. Това е фин инструмент, който с помощта на компресиран въздух разпръсква боя на принципа на „разпрашаването”- високата скорост на въздушната струя разделя боята на множество мънички капки. Резултатът е прецизна и детайлна работа върху различни повърхности. Образуват се тънки и равномерни слоеве боя, а това позволява прилагане на разнообразни техники - напластяване, светлосенки, релеф, преливане на цветове и т.н. Количеството нанесена боя се определя от работещия с аерографа, чрез т. нар. спусък, който контролира тънката игла и определя дебелината на струята. Най-често аерография се използва за декорация на мотори, каски, китари и автомобили.

 

#кола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"