Илюзионистът DMC пренесе София отвъд магията

Илюзионистът DMC пренесе София отвъд магията
Снимки: Веселина Стефанова/ Novinite.bg; National Geographic
A A+ A++ A

Затаен дъх, препълнена зала и десетки любопитни очи на малки и големи посрещнаха познатия ни от National Geographic Channel илюзионист DMC. Софийският фестивал на науката в петък бе домакин на едно истинско шоу от безспорен талант.

Следвайте мечтите си!

Това бяха думите, с които прочутият магьосник се обърна неколкократно към публиката, съставена в голямата си част от деца. И има защо. 

Още от 10-годишен Дръмънд Мъни-Кутс, по известен като DMC, е искал да се занимава с магия. Нещо толкова необичайно, но толкова вълнуващо, изпълвало мислите му всеки ден. Роден като 9-ти барон в семейството, на емблематичната за България дата 11 май, Денят на Кирил и Методий, още от малък той е привлечен от цифрите и триковете. През 1994-та година посещава един от най-старите магазини за магия в Лондон и тази емоция остава завинаги в него.

Макар да е само на 29 години, неговото име е познато по цял свят, а смелите му трикове смайват и забавляват публиката и зрителите на Nat Geo. Вдъхновен e от брилянтните умове на Худини, известен със сензационните си номера с бягство; Карл Зенер, прочут с работата си върху екстрасензорни възприятия (или ESP); и невероятния Ури Гелър, огъващ лъжици. Той усвоява техните невероятни номера, като добавя някои свои трикове и обрати в изпълненията си пред публика на живо. Това невероятно изкуство никога не спира да изненадва и изумява.

Знам какво си мислиш!

Както самият той признава, още от малък магьосникът си е играл да познава резултатите от мачовете и четенето на мисли винаги е било изключително интересна материя за него. Той успя да представи този забележителен свой талант и у нас, като го направи да изглежда точно като детска игра. Малките доброволци на DMC в петък тръпнеха в очакване дали той ще познае намисленото произволно число, но, разбира се, резултатът винаги бе впечатляващ. Грешка при DMC няма. 

Професионалист до мозъка на костите си, младият маг боравеше с картите, числата и телепатията пред аплодисментите на очарованата публика и няма съмнение, че е подействал като живото вдъхновение за малчуганите в залата.

#DMC #магия #магьосник #National Geographic #Лондон #Софийски фестивал на науката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »