Гюлчан: Не исках да го убивам, а само да го одраскам

Гюлчан: Не исках да го убивам, а само да го одраскам
A A+ A++ A

19-годишната Гюлчан не искала да убива Бекир Рамадан, а само да го сплаши, като го одраска с ножа. Това каза пред съда момичето, което прободе смъртоносно в сърцето 20-годишния младеж, открит по-късно в гората след двудневно търсене от собствената му майка.

Окръжният съд в Кърджали остави убийцата за постоянно в ареста, докато трае разследването.

Окръжният прокурор Димитрина Делчева изтъкна, че Гюлчан е поискала да укрие важни веществени доказателства, в това число ножа, с който е пробола младежа, и негови вещи, като така е опитала да заличи следите на престъплението.

Срещу Гюлчан е повдигнато обвинение за тежко умишлено умъртвяване на 20-годишния Бекир Рамадан от село Жинзифово, член 115 от НК предвижда затвор над 10 г. Защитата очаквано оспори искането на прокуратурата и определи показанията пред разследващия полицай като повърхностни.

В кулоарите на съда освободеният от ангажименти служебен адвокат Георги Белев изрази недоумение от хладнокръвието на обвиняемата след убийството.

"Тя си е тръгнала невъзмутима от мястото и с такси е отишла на среща с настоящия си приятел, вместо да извика помощ. Не е казала нищо у дома, изхвърлила кървавото яке, телефона и ножа в контейнери в центъра на града. А и спокойно е продължила да ходи на работа", коментира Белев.

"В продължение на 2 г. всяка седмица това дете е било системно насилвано, унижавано и заплашвано с компрометиращи записи от убития. Това убийство е непредумишлено", подчерта адвокат Станимир Сталев. Той пое защитата на момичето, след като служебният адвокат бе освободен.

Сталев акцентира на отличната диплома на Гюлчан и чистото й минало и особено на ролята на честта на жената в турския етнос. Мотивът да отнеме човешки живот е изключително сериозен след 2 г. насилие, посочи той и поиска домашен арест.

"Аз не исках да го убивам, а само да го сплаша, той ме тормозеше повече от 2 г. Взех ножа, колкото да го заплаша и да излезе от живота ми, но той не разбираше от дума", отговори момичето на въпроса на съдията Пламен Александров.

Тя обясни, че мислела само да одраска насилника по ръката. "Искам да съм вкъщи, не заслужавам да съм тук", каза Гюлчан в съдебната зала.

Защитникът Станимир Сталев заяви, че няма намерение да се възползва от правото на обжалване на съдебното решение в Апелативния съд в Пловдив. За нея е по-добре да е в ареста в името на сигурността й – извършила е тежко престъпление и няма гаранции, че близките на убития няма да извършат друго престъпление, аргументира се той.

Сталев ще настоява прокуратурата да назначи съдебно-психологическа експертиза, но не и психиатрична, тъй като нямало данни Гюлчан да има отклонения.

Няма яснота кога делото за убийството от 12 май т.г. може да влезе в съда, предстоят ДНК и други експертизи, но е много възможно то да бъде гледано по "бързата процедура", тъй като са събрани достатъчно доказателства за вината, посочи той.

#Бекир Рамадан #убийство #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"