Георги Арабаджиев е новият зам.-главен секретар на МВР

Георги Арабаджиев е новият зам.-главен секретар на МВР
Георги Арабаджиев
A A+ A++ A

Главен комисар Георги Арабаджиев,  досегашен заместник-директор на ГДНП, е назначен за заместник-главен секретар на МВР със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Днес започна национално съвещание на ръководния състав на МВР. В него участват директорите на главни, териториални и административни дирекции. Бъчварова откри съвещанието като изрази съжаление за тежкия пътен инцидент, при който загинаха двама гранични полицаи.

Във встъпителните си думи тя се спря върху предизвикателствата пред дейността на МВР и реформите във  ведомството. Вицепремиерът изтъкна необходимостта от 

модернизиране на цялостната структура и дейности на МВР

за да се подобрят вътрешните процеси и да се постигнат по-високи нива на ефективност.

Анализ на средата за сигурност, противодействие на миграционния натиск, тероризма, кадрово и ресурсно укрепване на ГДБОП, ограничаване на нивата на конвенционалната престъпност, оптимизиране на реакциите при бедствия, аварии и катастрофи, административна реформа са темите на националното съвещание.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов акцентира върху състоянието и ефективността при противодействието на контрабандата, престъпността и опазване на обществения ред, и

ограничаването на последствията от миграционния натиск

Заместник-министърът Филип Гунев очерта и подходите за противодействие на корупцията в МВР. Неговият колега Красимир Ципов коментира състоянието на системата за защита при бедствия и необходимостта от изработване на нова нормативна уредба за управление при кризи.

За новия заместник-главен секретар на МВР:

Георги Арабаджиев е роден на 29 септември 1973 г. в Стамболийски. Завършил е специалност "Право" в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и специалност "Икономика" в Общоикономическия факултет на УНСС. Постъпва на работа в МВР през 1999 г. на длъжност "Разузнавач 3-та степен" в сектор "Икономическа полиция" при 5
РПУ-СДВР. През 2002 г. е преназначен на длъжност "Разузнавач 2-ра степен" в сектор "Финансово-кредитна система" при НИП-ДНСП. От 2007г. заема длъжността началник сектор "Противодействие на корупцията в бюджетните организации" при ОИП-ДПОП-ГДКП.

На 15 март 2010 г. е назначен на длъжност заместник-директор на ГД "Криминална полиция" , а от 2 юли 2012 г. - на длъжност заместник-директор ГД "Национална полиция". От 29 юли 2014 г. е заместник-директор ГД "Криминална полиция" и директор на дирекция "Разследване" в ГДНП. Има специализация в Европейската служба за борба с измамите "OLAF" - Брюксел, и в Школата на италианската финансова полиция "Guardia di finanza" Рим, Италия.

#назначен #Георги Арабаджиев #МВР #главен секретар #Румяна Бъчварова #Филип Гунев #Георги Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »