Протест, контрапротест и компромати в Македония

Протест, контрапротест и компромати в Македония
Зоран Заев. Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Опозиционният лидер Зоран Заев съобщи, че над 4600 души са заявили, че смятат да останат на площада докато режимът на Никола Груевски не падне.

"Ако властта е безотговорна, ние сме отговорни. Ще направим всичко възможно да не се стига до инциденти в неделя. Имаме начин да се противопоставим на провокации", коментира той, цитиран от "Плус Инфо".

Заев призова за присъствие на митинга в неделя, защото е надетнически, надпартиен и граждански протест срещу управляващите в страната. Опозиционерът се страхува, че вече се правят опити за саботаж. Получени са сигнали за заплахи, раздават се пари и подкупи.

"Анулират се вече заплатени поръчки за транспорт за протеста в неделя. Но искам да кажа, че ако трябва, ще дойдем с камиони, с трактори, с булдозери, ангажирахме цели композиции с вагони", категориечн бе Заев.

ВМРО-ДПМНЕ обяви официално контрапротест на 18 май. Според Заев по-добре Груевски да не организира протест в понеделник, защото само ще засили конфронтацията.

Управляващите и опозицията в Македония продължиха войната със записите. В сряда Социалдемократическият съюз на Македония на Зоран Заев пусна записи, в които премиерът Никола Груевски си урежда луксозна лимузина с държавни пари, а ВМРО-ДПМНЕ отговори с видео, на което се вижда Заев да иска подкуп от 200 хиляди евро.

В запис, пуснат от анонимен потребител в  You Tube, се вижда как Заев иска 200 000 евро от бизнесмен от град Струмица.

Парите са за приватизация на терен в града. Половината от тях били за изграждане на храм, а останалите 100 000 - за опозиционния лидер.

Заев заяви, че няма да остави ненаказана тази клевета и ще сезира прокуратурата.

#Зоран Заев #Заев #Никола Груевски #Груевски #Македония #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници