Лидерът на "Ислямска държава": Ислямът е религия на войната

Лидерът на "Ислямска държава": Ислямът е религия на войната
Абу Бакр алБагдади Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"Ислямът никога не е бил религия на мира. Ислямът е религия на войната. Никой не трябва да смята, че войната, която водим, е война на "Ислямска държава". Тя е война на всички мюсюлмани, а "Ислямска държава" я води. Това е война на мюсюлманите срещу неверниците", заяви лидерът на джихадистката групировка Абу Бакр ал Багдади, съобщи Ройтерс.

Ал Багдади се обърна чрез запис в сайта на терористичната мрежа “Ал Фуркан“ към поддръжниците си, в който настоява всички мюсюлмани по света да се присъединят към сраженията в Сирия и Ирак или да започнат бора където и да живеят.

Ал Багдади заплаши управляващите в Саудитска Арабия, че „краят им е близо“ и предупреди властите в страните от Персийския залив, че популярността на "Ислямска държава" сред сунитите нараства и да очакват изненади.

„Твърдят, че защитават сунитите, но лъжат. Това е отчаян опит да попречат на мюсюлманите да се присъединят към Ислямската държава", заяви Ал Багдади.

В същото време бе съобщено, че бойци на „Ислямска държава“ са атакували комплекс от правителствени сгради в иракския град ер Рамади.Екстремистите са взривили три коли-бомби пред сградата, съобщи Ен Би Ес.

Съобщава се, че са загинали 10 полицаи, а други седем са ранени.

Атентатът е пореден опит на „Ислямска държава“ да завземе района, който остава под контрола на правителствените сили. Боевете около правителствения комплекс продължават.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова заяви, че се безпокои че джихадистите от „Ислямска държава“ и сирийски войници водят сражения край древния град Палмира, обявен от ЮНЕСКО за обект на световното наследство. Бокова подчерта, че 2000-годишните руини не трябва да стават мишена на боевете.

#Абу Бакр ал Багдади #Ал Багдади #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници