Мая Манолова: ВАС спира лимитите на болниците

Мая Манолова: ВАС спира лимитите на болниците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Методиката за разпределение на парите на болниците вече е спряна от Върховния административен съд (ВАС). Това стана ясно от думите на депутата от „БСП Лява България" Мая Манолова.

"Само една от вашите реформи беше реализирана на практика - въвеждането на методиката за разпределение на парите. Имам за вас една лоша новина, а за гражданите една добра. Това, което не можаха да Ви убедят, лекари, организации и опозиция, го каза ВАС - спира лимитите на болниците", каза Манолова, обръщайки се към министъра на здравеопазването Петър Москов.

Тя обяви още, че в решението си съдът е посочил, че новата методика затруднява, отлага прилагането на медицинска помощ и могат да настъпят вреди за пациентите. 

По думите й това е оценката за методиката на Петър Москов. „Вие щяхте да сте министър отличник преди 1989 година. Защото тогава имаше Районни здравни заведения. Това, което правите е изумително и сте на път да вдигнете всички на крак“, заяви Манолова.

Министърът на здравеопазването Петър Москов каза, че всяка една методика е договорена между управата на НЗОК и Лекарския съюз.

„Нищо от методиката по никакъв начин не е накърнено и е не е спирала пациент да се лекува там където е избрал“, обясни министърът на здравеопазването. 

#Мая Манолова #ВАС #спира #лимити #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници