Престъпните приходи идвали предимно от чужбина

Престъпните приходи идвали предимно от чужбина
Цветанов призна, че България е изнесла много престъпници в чужбина по време на прехода. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Голяма част от приходите от престъпност в България идват от чужбина, твърди министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Голяма част от обявените пари, които генерира българската престъпност за миналата година, са реализирани в чужбина“, заяви Цветанов пред bTV.

Във вторник беше обявено, че приходите от криминалната икономика са достигнали ниво от 3,5 млрд. лв., което е 4,7% от БВП на страната.

Цветанов призна, че България е изнесла много престъпници в чужбина по време на прехода.

„В годините на прехода България изнесе доста сериозна престъпност в държави, където имаше определени дейности, които бяха изцяло приоритет на българската организирана престъпност. Трафикът на момичета е един от най-доходоносните бизнеси в организираната престъпност“, посочи той.

Все пак Цветанов изрази задоволството си, че за миналата година са отчетени най-много осъдителни присъди.

„За миналата година имаме 131 осъдени лица с влезли в сила присъди за трафик на момичета с цел сексуална експлоатация, най-високите присъди са над 10-12 години за представителите на този тип престъпна дейност. Трябва действително да се положат максимални усилия и да не се възприема страната ни като секстуризъм, а като туристическа дестинация, която може да представи много други неща“, обясни министърът.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #приходи #престъпност #чужбина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"