Поне двама са убити на студентски протести в Чили

Поне двама са убити на студентски протести в Чили
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Поне двама души са убити по време на студентски протест в пристанищния град Валпараисо, съобщиха чилийските власти, цитирани от "Ройтерс". Двамата загинали са на възраст 18 и 25 години. Все още не е изяснено дали са били участници в демонстрацията или само са се намирали в района. Единият е бил убит, докато е рисувал със спрей по стена. Очевидци съобщават, че са чули изстрели. Вероятно собственикът на сградата е реагирал гневно на рисуваните в този момент графити по стената.

Вътрешният министър обяви, че полицията няма вина за жертвите и е започнало разследване. Задържан е и предполагаемият убиец, 22-годишен.

Протестите на чилийските студенти започнаха с искания за реформи в сектора. Според организаторите, около 150 000 души са взели участие в протеста в столицата Сантяго, докато по данни на полицията, те са били около 50 000. Стигнало се е до сблъсъци между органите на реда и студентите.

Чилийският президент Мишел Бачелет дойде на власт с обещанието да проведе реформи в образованието, сред които и осигуряването на безплатно висше образование за най-бедните слоеве от населението.

#протести #Чили #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"