Тишо Боксьора не иска да го екстрадират в България

Тишо Боксьора не иска да го екстрадират в България
В началото на годината Тихомир Георгиев беше арестуван в Лондон. Той се нареждаше на едно от челните места сред най-издирваните престъпници от Интерпол. Снимка: thesun.co.uk
A A+ A++ A

Тихомир Георгиев–Боксьора не иска да бъде екстрадиран в България, за да излежи 15-годишната си присъда за убийство.

В момента той е във Великобритания и твърди, че завръщането в родината му ще наруши човешките му права, съобщава английският вестник „Мирър“, цитиран от bTV.

Един от приближените на Златомир Иванов–Баретата беше осъден през 2007 г., но успя да избяга на Острова, преди да бъде вкаран в затвора.

Той бе признат за виновен за убийството на Емил Велинов, след като го пробол 17 пъти с нож. Тишо Боксьора има репутацията на един от най-жестоките престъпници в страната, като се твърди, че често реже ушите и пръстите на жертвите си.

Според Георгиев екстрадирането му ще застраши живота му. Той твърди, че е бил измъчван от български полицаи, а всички във властта са „корумпирани на най-високо ниво“.

Родният гангстер е казал още, че заповедта за ареста му не е искана от съда, а от българското правителството.

В началото на годината Тихомир Георгиев беше арестуван в Лондон. Той се нареждаше на едно от челните места сред най-издирваните престъпници от Интерпол.

#Великобритания #България #убийство #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници