Световни технологични гиганти готови да инвестират в България

Световни технологични гиганти готови да инвестират в България
Държавният глава Росен Плевнелиев и президентът на Република Корея Пак Гън-хе. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Световни гиганти в сферата на високите технологии са готови да инвестират у нас. Това договори по време на посещението си в Южна Корея президентът Росен Плевнелиев.

Очаква се съвсем скоро ноу-хау, което използват компаниите в IT сектора в Южна Корея, да бъдат приложени и в нашите фирми, съобщи Нова телевизия.

Президентът и делегацията ни разгледаха един от иновативните центрове в Сеул. С една от технологиите, разработена там, само с поглед към екрана се запечатва емоцията на човек в момента. Българският президент провери и как изглежда вселената отвътре.

"Тези иновативни решения съвсем скоро могат да се приложат и от родните компании, а южнокорейският бизнес в сектора е готов да инвестира у нас", заяви Плевнелиев.

Българските компании могат да помагат с идеи за софтуерни проекти и мобилни приложения. Инвестиции се очакват и в отбраната, енергетиката, транспорта, изграждането на пътища и най-вече в земеделието – в производството на вино и кисело мляко.

Високотехнологичните гиганти в Южна Корея вече започват бизнес контакти наши фирми.

По-рано съвместна декларация за всеобхватно и ориентирано към бъдещето партньорство подписаха държавният глава Росен Плевнелиев и президентът на Република Корея Пак Гън-хе. Визитата съвпада с 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Корея.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Южна Корея #Сеул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"