Днес ще бъде слънчево, с превалявания

Днес ще бъде слънчево, с превалявания
Над много райони от страната денят ще започне със слънчево време, но от югозапад облачността ще се увеличава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над много райони от страната денят ще започне със слънчево време, но от югозапад облачността ще се увеличава.

Около и след обяд над повечето райони облачността ще бъде предимно значителна и на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд, в планинските райони с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 20 и 25°, в София – около 21°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, но през втората половина от деня и там ще се заоблачи. Без валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 16 и 21°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Сутринта над планините ще е предимно слънчево, но от югозапад облачността бързо ще се увеличи. Още преди обяд в Пирин ще превали краткотрайно, а около и след обяд на места в Рило-Родопската област и Западна Стара планина ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми.

Ще духа умерен, по откритите части временно и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 13°, а на 2000 метра – около 7°.

Атмосферното налягане е близко до средното за април – слабо ще се понижи.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #прогноза #времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници