Извънредна среща за промени в Конституцията, Патриотите са скептични

Извънредна среща за промени в Конституцията, Патриотите са скептични
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Спешни промени в Конституцията в частта ѝ за съдебната власт наложиха свикването на извънредна среща на властта в четвъртък. Това научи "24 часа". Сбирката ще е в кабинета на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която още миналата седмица заяви, че до 14 май (днес) текстовете за промяна на Конституцията трябва да са готови и внесени в парламента. 

На срещата са поканени министърът на правосъдието Христо Иванов и вицепремиерът Меглена Кунева. Лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов е в Берлин, от където ще се върне след няколко часа, така че ГЕРБ ще бъде представляван от зам.-председателя на парламентарната група Красимир Велчев.

Припомняме, че преди седмица Цачева подчерта, че до края на май трябва да има избрана временна комисия за конституционните промени и започната работа по внесения законопроект. 

Междувременно обаче, лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели, че може и да не се стигне до промени в Конституцията. Срещата миналата седмица между всички формации в НС под патронажа на Цачева той определи като театрална.

По мнението му се предопределило, че опозицията трябва да си играе ролята на опозиция заради присъствието на медиите на нея. „При това положение нещата според мен са предопределени“, изтъкна Валери Симеонов.

Патриотът обаче подкрепя идеята на премиера Бойко Борисов депутатите да бъдат намалени от 240 на 120. „Малка България няма нужда от 240 депутати“, убеден е Симеонов.

#Цецка Цачева #Конституция #НФСБ #Валери Симеонов #НС #Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"