Мирослав Найденов против евтаназията на кучета

Мирослав Найденов против евтаназията на кучета
Аз, като ветеринар, съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа, че манипулацията е много неприятна, заяви още министър Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се обяви против безпричинната евтаназия на кучета.

„Проблемът е сериозен и действията ни трябва да са по-глобални, той няма да се реши с умъртвяването на десетина кучета“, категоричен е министърът, който е бивш директор на общинската фирма „Екоравновесие“, отговаряща за бездомните кучета.

„Аз, като ветеринар, съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа, че манипулацията е много неприятна“, заяви още министърът, цитиран от БГНЕС.

Мирослав Найденов е на мнение, че трябва да се организира дискусия по проблема с бездомните кучета, на която да присъстват той самият, кметът на София Йорданка Фандъкова, Сдружението на общините, представители на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия.

Той е категоричен, че спешните мерки не се налагат само от последния случай с нахапания от глутница кучета в „Малинова долина“ преподавател от Американския колеж.

„След като се увеличава популацията, значи нещо не работи както трябва. Проблемът първо е свързан с контрол и е подобен в доста населени места в страната. Общинските власти в контролната си дейност се нуждаят от по-голям ресурс“, заяви още министър Мирослав Найденов.

Той обеща Българската агенция по безопасност на храните да увеличи ресурса, с който те също могат да осъществяват контрол.

#„Малинова долина“ #Йорданка Фандъкова #евтаназия #бездомни кучета #кучета #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »