Американският посланик у нас: България ще успее само ако се пребори с корупцията

Американският посланик  у нас: България ще успее само ако се пребори с корупцията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Марси Рийс е на мнение, че България би могла да постигне напредък в икономическото си развитие само ако има напредък в борбата с корупцията. "От икономическа гледна точка слабостите на върховенството на закона и корупцията могат да имат много негативен ефект", заяви дипломатът на конференция, посветена на върховенството на закона, в четвъртък.

Тя дори перифразира думите на Мартин Лутър Кинг и заяви, че "България е изправена пред суровата неотложност и настоящия момент да укрепи върховенството на закона и да пребори корупцията". Според посланика на САЩ у нас трябва да бъде изградена съдебна система, на която може да се има доверие, да не е ангажирана политически и да не действа избирателно и произволно. Марси Рийс каза още, че българските граждани също желаят фундаментална промяна, която отговаря на дълбоките проблеми.

Дипломатът припомни също, че чуждите инвестиции в България са намалели през последните години от 9 млрд. евро през 2007 г. до 1.3 млрд. евро през 2014 г. Тя подчерта, че корпорациите инвестират в стабилни държави, където прогнозите за възвръщаемост са най-високи.

#Марси Рийс #посланик #САЩ #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"