Преобразяват София през юни

Преобразяват София през юни
Ян Форман с проекта си Dispatchwork
A A+ A++ A

Серия от атрактивни промени ще зарадват столичани по време на "Дома арт фест". Фестивалът тази година представя съвременното изкуство и култура на Северна Европа.

Актуални  артисти от региона ще променят ключови градски пространства в София със своите акции и пърформанси на  открито. Сред тях е и германският художник Ян Форман, чийто глобален проект Dispatchwork се прочу по целия свят.

„На мен не ми харесва да живея в скучни и сиви градове, а на вас?“, така започва мотивацията си Ян Форман за Dispatchwork. Той намира разрушените и пропукани места в обществени сгради по целия свят и ги запълва с различни по цвят и размер пластмасови блокчета "Лего".

Авторът смята, че в сивото пространство има голям потенциал за израз на личното творчество и набляга на идеята, че всеки може сам да променя и създава собствената си действителност. София ще стане част от глобалната карта с  преобразени градове по света от 5 юни, когато Ян ще започне трансформацията й, в която всеки желаещ може да се  включи.

Избраните локации ще бъдат обявени на сайта Domaartfest.com и Фейсбук страницата на събитието.

Сред алтернативните места от картата на фестивала са празните складови пространства и бивш хладилен завод "Мраз" на ул. "Индустриална" 11 и галерия "Ъндърграунд", подземията на Сердика на бул. "Мария Луиза" 16, Склада, "Виваком арт хол", галерия "Кредо бонум", Дома на киното, Културния център на СУ.Част от артистите ще изнесат своите пърформънси и изпълнения директно на улицата.

#Лего #фестивал #изкуство #арт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници