Кинофестивалът в Кан започва с драма за младежката престъпност (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кинофестивалът в Кан започва с драма за младежката престъпност (СНИМКИ+ВИДЕО)
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Френската драма "Остани изправен" открива днес 68-ия международен филмов фестивал в Кан. Това ще световната предпремиера на лентата на Емануел Берко, отразяваща трудната тема за младежката престъпност. Голяма звезда е Катрин Деньов.

След седмица и половина фестивалът ще завърши с друг френски филм - "Лед и небе" на Люк Жаке.

Общо 19 заглавия претендират за "Златна палма" за най-добър филм. В журито са братята Коен, Джейк Джиленхол (на снмиката долу) и Сиена Милър (на снимката горе).

Очаква се вниманието на публиката да привлекат филми като документалният "Ейми" на режисьора Асиф Кападиа. Той разказва историята на певицата Ейми Уайнхаус, която почина в апогея на славата си преди 4 години. Заснет е с помощта на нейните родители, предоставили кадри от детството й.

С интерес се очаква и премиерата на филма на Тод Хейнс - "Карол" с Кейт Бланшет по романа "Цената на солта" на Патриша Хайсмит.

Ще бъде представен и последния филм на Уди Алън - "Ирационалният мъж".

С "История за любов и мрак"  на фестивала ще дебютира като режисьор звездата Натали Протман. С интерес се очаква и "Лудият Макс: Пътят на яростта", с който Джордж Милър възобновява собствената си поредица, превърнала Мел Гибсън в супер звезда през 80-те години на миналия век. Фестивалът приключва на 24 май.

/ДД

#Джейк Джиленхол #Сиена Милър #Кейт Бланшет #Натали Портман #Кан #кино #фестивал #Катрин Деньов #Уди Алън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »