АБВ разтревожени от събитията в Македония

АБВ разтревожени от събитията в Македония
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

АБВ са разтревожени от развитието на политическата ситуация в Македония, довела до насилие и човешки жертви, ескалация на напрежението и сблъсъци между различните групи в обществото, прояви етническо противопоставяне и тероризъм. Това се казва в декларация на ПП АБВ, прочетена от парламентарната трибуна от народния представител ген. Михо Михов и председател на парламентарната комисия по отбрана.

„Политическата криза в нашата съседка, която тече от няколко месеца показва, че привързаността към върховенството на закона, уважението към свободата на словото, сдружаването на медиите, етническата и верската търпимост, честните избори, гарантиращи стабилност на институциите и обществените процеси, са единствения път за демократично развитие”, заявяват от партията.

Те посочват още, че случаят в Куманово е печален пример за това как потъпкването на тези принципи и свободи, насаждането на омраза и разделение на обществото, лесно може да прерасне в човешка трагедия.

От АБВ осъждат всички форми на екстремизъм, беззаконие и произвол и се обявяват за успокояване на обстановката и възстановяване на реда, призовавайки властите и опозицията, всички политически партии в Република Македония, да се въздържат от използване на езика на омразата и от действия, които биха могли да предизвикат по-нататъшни безредици, водещи до дестабилизация.

 

#АБВ #събития #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници