България мести консулство от Бон във Франкфурт на Майн

България мести консулство от Бон във Франкфурт на Майн
С преместването на представителството си България се стреми към по-активно икономическо присъствие в европейската финансова столица.
A A+ A++ A

България ще премести дипломатическото си представителство от германския град Бон във Франкфурт на Майн, за да има по-активно икономическо присъствие в европейската финансова столица.

Откриването е съгласувано с германската страна и ще стане след приключване на необходимите за това процедури, съобщиха от Министерството на външните работи.

„Същевременно България ще продължи да предоставя необходимите консулски услуги на всички български граждани, които пребивават временно или постоянно във федералните провинции Северен Рейн Вестфалия, Рейнланд Пфалц, Саарланд, Хесен, Бремен и западната част на Долна Саксония“, уверяват от външното ведомство.

Правителство реши да преструктурира и оптимизира мрежата от дипломатически и консулски представителства в резултат на миналогодишния Стратегически преглед на дипломатическата служба.

Целта на реформата е да синхронизира броя, състава и географското разположение на мисиите с външнополитическите приоритети и актуални икономически интереси на България в чужбина.

„Затова българското правителство реши временно да прекрати от 30 юни 2012 г. дейността на дипломатическото бюро в Бон и да открие консулска служба във Франкфурт на Майн“, обясняват от Министерството на външните работи.

#България #Министерство на външните работи #Бон #Франкфурт на Майн #консулство #дипломатическо представителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници