ВМА стартира безплатно лечение за пациенти с Болестта на Бехтерев

ВМА стартира безплатно лечение за пациенти с Болестта на Бехтерев
A A+ A++ A

Днес от 9.00 ч. в Отделението по физикална терапия на ВМА в София стартира групова рехабилитация за пациенти с Болестта на Бехтерев.

Лечението е съвместна инициатива на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ) и началника на отделението доц. д-р Тройчо Троев. По време на груповата рехабилитация петима пациенти с Болестта на Бехтерев ще бъдат лекувани безвъзмездно от специалистите на Военна болница.

Инициативата е част от кампанията на пациентската организация за повече информираност относно лечението на ревматологичните заболявания. Физио- и кинезитерапията са важен фактор за доброто здравословно състояние на тези пациенти, а при Болестта на Бехтерев спомагат за запазване на подвижността на ставите и гръбнака, така че болният да не се инвалидизира.
„Важно е лекарите да наблягат върху рехабилитацията, но трябва и пациентите да търсят правата си“, заяви Цвета Апостолова, председател на ОПРЗБ. „При засягане на кожата и ставите пациентът има право на рехабилитация и трябва да го отстоява“, каза тя, като уточни, че ревматологът и физиотерапевтът трябва да преценят кой е най-добрият момент за провеждането на такова лечение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници