Радан Кънев: Постигнахме чудо след Орешарски

Радан Кънев: Постигнахме чудо след  Орешарски
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС обяви открита война на Реформаторския блок заради реформите. България постигна чудо като толкова бързо успя да се превърне от държава, управлявана от тъмни сили при правителството на Орешарски, в стабилна държава, която успя да заслужи нов кредит на доверие от европейските и северноатлантическите си партньори, заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев на форум във Велико Търново.

"Националната сигурност на България е под заплаха както заради кризата в Украйна, така и заради атмосферата в Русия, тежките финансови проблеми в Гърция и заради проблемите със ситуацията в Турция, както и заради това, което се случи в Македония през последните дни. Там в момента се разпада цял политически модел и ние не знаем какво следва от това. Изказването на Лютви Местан ни тласка именно към този провален в Македония етнически модел, който позволява на корумпирани лидери да се бетонират в политиката. България трябва да поддържа своята стабилност чрез изолиране на ДПС от властта и отслабване на хватката за малкия и среден бизнес. Местните избори трябва да направят този модел част и от местното управление на страната", коментира Кънев.

Преди два дни Лютви Местан заяви по повод случващото се в Македония, че "българският етнически модел е алтернативата на гражданските конфликти".

Кънев каза още, че Реформаторите не приемат местните избори като възможност за справяне с партийни проблеми, както правят в момента ГЕРБ, БСП и ДПС.

#Радан Кънев #Кънев #ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"