Кирил Йорданов бил против застрояването на Морската градина

Кирил Йорданов бил против застрояването на Морската градина
Кирил Йорданов увери, че докато има възможност да влияе на процесите, ще се противопоставя на строителството в най-големия парк на Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Варна Кирил Йорданов се обяви против застрояването в Морската градина, защото според него градежите там биха унищожили парка.

„В Ботаническата и Морската градина не трябва да се допуска никакво строителство от типа на ресторанти, хотели или частни сгради. Единствено детски заведения, културни и спортни имоти за деца с никакви други преливания на предназначението им," коментира градоначалникът пред „Дарик".

Той увери, че докато има възможност да влияе на процесите, ще се противопоставя на строителството в най-големия парк на Варна.

Строителството в Морската градина на Варна ще бъде разрешено в Общия устройствен план, както стана ясно в края на март от думите на главния архитект на морската столица Петър Йорданов.

Той разкри, че градежите ще бъдат абсолютно забранени в т.нар. историческо ядро на емблемата на Варна. Извън него обаче те ще бъдат разрешени, но трябва да отговарят на изискванията за строителство в паркова среда с минимални показатели на застрояване.

#кмет #Варна #Кирил Йорданов #Морска градина #строителство #главен архитект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »