Прокуратурата даде за втори път на съд Гриша Ганчев

Прокуратурата даде за втори път на съд Гриша Ганчев
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За втори път е внесено обвинение в Специализирания наказателен съд срещу Гриша Ганчев. Обвинителният акт на специализираната прокуратура е срещу десет участници в организирана престъпна група, ръководена от собственика на ПФК „Литекс“.

Обвинението е за укриване на данъци в размер на малко над 700 000 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Разследването е установило, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало чрез фирмите „Симек“ ЕООД, „НикдоналдКомерс“ АД и „Лозев“ ЕООД.

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември 2014 г. Съдебното производство обаче бе прекратено, а делото върнато на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Посочените от съда нарушения са отстранени от прокуратурата, като обвиненията срещу участниците в групата остават непроменени.

#Гриша Ганчев #специализирана прокуратура #специализиран съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"